Завантаження...

Соціальні мережі і ваша франшиза: запитання, що вимагають відповіді

Соціальні мережі – це перевірений спосіб зв’язку франшизи з потенційними і існуючими клієнтами та партнерами. Оскільки такий тип зв’язку дуже цінний, соціальні мережі можуть нести пряму відповідальність за збільшення доходів. Хоча соціальні мережі досить потужні, вони пов’язані з деякими проблемами. Оскільки в них так багато компонентів, тому це особливо актуально для франшиз.

Щоб франшиза могла успішно використовувати соціальні мережі, важливо спочатку відповісти на наступні шість питань:

1. Одна загальна корпоративна сторінка в соціальних мережах або у кожного з франчайзі своя?

Перше питання, на яке необхідно відповісти, який підхід краще для франчайзингової мережі мати єдину корпоративну сторінку в соціальних мережах або для кожного франчайзі створювати окрему. Це риторичне питання і на нього немає єдиної правильної відповіді. Безумовно має сенс розвиток центральної сторінки, але і розвиток індивідуальних сторінок франчайзі також дає чимало переваг. В кожному окремому випадку потрібно приймати індивідуальне рішення.

2. Кого ви хочете залучити?

Хоча сотні мільйонів людей використовують соціальні мережі, це не означає, що вам потрібно намагатися охопити їх усіх. Замість цього ви отримаєте набагато кращі результати, якщо звузите свій фокус і докладете зусиль для зв’язку з потенційними клієнтами або партнерами.

3. Як соціальні мережі інтегруються в ваші існуючі маркетингові кампанії?

Соціальні мережі це не панацея. Це також не практика, яка повинна існувати в вакуумі. Щоб отримати очікувані результати, вам потрібен час, щоб з’ясувати, як ваш маркетинг в соціальних мережах буде пов’язаний з іншими видами франчайзингового маркетингу, які ви вже використовуєте.

4. Не забули врахувати особливості сфери бізнесу і концепції франшизи?

Залежно від галузі, в якій розвивається ваша франшиза, вам може знадобитися взяти до уваги деякі особливості. Наприклад, франчайзинг в юридичній або медичній сфері повинен усунути певні обмеження в своїй стратегії, які не застосовуються до франшиз в сферах з меншою кількістю правил.

5. Наскільки важливі близькі стосунки?

Для більшості франшиз зі сфери послуг важливо, щоб франчайзі підтримували тісні стосунки зі своїми клієнтами. І навіть за межами сфери послуг все більше підприємств усвідомлюють цінність цього типу комунікації. Якщо ви хочете правильно вибудувати і посилити цей зв’язок, соціальні мережі ідеальний інструмент.

6. Чи є у вас ресурси і мотивація?

Стратегія в соціальних мережах буде працювати тільки в тому випадку, якщо для її реалізації є ресурси. Ніяке планування не може подолати брак ресурсів або зосередженості на цій стратегії. Успішний маркетинг в соціальних мережах вимагає повної підтримки всіх учасників.

Якщо ви впевнені, що соціальні мережі – це те, що ви хочете активно розвивати в рамках свого франчайзингового проекту, але турбуєтеся про те, чи зможете це зробити правильно і самостійно? Команда Franchise Capital може вам допомогти. Ми не тільки можемо допомогти вам почати роботу, але і насправді маємо ресурсами і досвід для управління вашими активностями в соціальних мережах на постійній основі.

👉Рекомендуємо: Каталог франшиз | Рейтинги франшиз | Кейси | Новини | Блог | Календар заходів

Ми цінуємо вашу конфіденційність

Наш сайт використовує файли cookie для покращення комунікації з відвідувачами. Продовжуючи перегляд сторінок сайту, ви погоджуєтеся з використанням файлів cookie та умовами використання даного сайту.