Завантаження...

Сервісний франчайзинг (Service Franchising)

Суть даного виду франчайзингу полягає в тому, що франчайзер надає своїм франчайзі право використовувати власний бренд з надання сервісних послуг в комерційних цілях. Тобто така франчайзингова модель дозволяє франчайзі відкрити точку з надання послуг бізнесу або населенню під відомою торговельною маркою, а також пройти відповідне навчання з надання послуг і використовувати в роботі систему ведення бізнесу і ефективну методологію обслуговування клієнтів.

Сервісний франчайзинг з кожним роком все більше набирає обертів. А ось в європейських країнах такий тип франчайзингу давно працює і продовжує активно розвиватися. Така ситуація виникла у зв’язку з тим, що, наприклад, англійці чи італійці звикли щодня користуватися різними послугами на відміну від українців, казахстанців чи білорусів. Але, як вже було зазначено раніше, тенденції ринку вказують на те, що населення нашої країни готове більш активно користуватися послугами. Саме тому вже зараз варто задуматися над купівлею  франшизи в сфері сервісного франчайзингу або серйозно подумати про розширення власного бізнесу, якщо ви займаєтеся наданням якісних послуг.

MBE

Варто відзначити, що сервісний франчайзинг все ж складніше організувати ніж торговий. Складність полягає в ефективній і правильній організації єдиних стандартів обслуговування клієнтів і контролі за цим процесом.

У сфері послуг для клієнта дуже важлива якість сервісу і швидкість обслуговування. Тільки шляхом багаторічного досвіду і вдосконалення рівня обслуговування, можна отримати довіру клієнтів. Тому при виборі франшизи в сфері послуг обов’язково звертайте увагу на те скільки років існує бренд і чи популярний він серед клієнтів.

На що варто звернути увагу при виборі франчайзера:

  • всі франчайзингові точки повинні бути оформлені в єдиному стилі;
  • всі заклади повинні надавати однаковий рівень сервісу;
  • франчайзер повинен передати партнеру методику і стандарти обслуговування відвідувачів, пояснити, як потрібно спілкуватися з клієнтами;
  • власник бренду повинен провести навчання для партнера і його співробітників;
  • франчайзер повинен надати рецептури (при необхідності), доступ до автоматизованих програм обслуговування і обліку клієнтів (дуже важливо), іноді і клієнтську базу.
KIMS

Зростання сервісних франчайзингових точок залежить від зміни потреб і звичок споживачів, а також моди на певний вид послуг. Наприклад, все більше людей у великих містах намагаються харчуватися не вдома або хочуть замовляти їжу додому, тому з’являється велика кількість ресторанів швидкого харчування або сервісів з доставки їжі (або продуктів) до дому або в офіс.

Отже, а тепер давайте розберемося які сфери сервісного франчайзингу користуються найбільшим попитом:

  1. Індустрія краси — салони, б’юті-бари, spa-центри, перукарні, нейл і броубари. Такий бізнес відрізняється великим попитом і високою рентабельністю.
  2. Агентства нерухомості — такі послуги користуються попитом завжди, навіть в період кризи, коли можна заробити на оренді житла.
  3. Хімчистки — такі послуги стають все більш популярними в нашій країні. Зараз практично в кожному торговому центрі можна знайти хімчистку.
  4. Послуги, пов’язані з освітою і розвитком дітей — це можуть бути освітні центри, клуби раннього розвитку.
  5. Спортивні послуги — фітнес-центри, тренажерні зали, танцювальні і йога студії.
  6. Автомийки та послуги, пов’язані з обслуговуванням і ремонтом автомобілів.

    KID`IT
  7. Клінінгові послуги — прибирання офісів, торгових приміщень, житлових квартир.

Популярність також набирають послуги, пов’язані з доглядом за тваринами і їх лікуванням, наприклад, грумінг-центри, приватні ветеринарні клініки, готелі для домашніх тварин.

Найбільш яскравими представниками в сфері сервісного франчайзингу є:

  • мережа агентств нерухомості «Re/Max»;
  • мережу центрів з вивчення іноземної мови «Helen Doron», «Mortimer English Club» чи «Space Deer»;
  • мережа хімчисток «KIMS», «Unmomento» і «5 aSec»;
  • мережу перукарень “Експрес Стрижка”, салонів краси «PIED-DE-POULE»;
  • найбільша міжнародна мережа фітнес-залів «Anytime Fitness» і мережу жіночих клубів «FitCurves», де можна займатися фітнесом і брати участь в програмах швидкого схуднення;
  • заправка «Shell»;
  • сервіси доставки здорової їжі «Perfect Balance» і «RIGHT FOOD»;
  • мережа центрів послуг для бізнесу і населення «Mail Boxes Etc.».
«PIED-DE-POULE»

Сервісний франчайзинг дозволяє власнику бренду швидко і ефективно розширювати бізнес, а франчайзі таким чином може стати успішним підприємцем в такій складній сфері, як надання послуг. Таким чином можна сказати, що сервісний франчайзинг — це відмінний спосіб стати успішним бізнесменом, запропонувавши споживачам якісну і затребувану послугу.

Залишилися питання, пов’язані з організацією франчайзингових точок і залученням партнерів? Або ви хочете придбати франшизу, яка пов’язана з наданням послуг? Експерти компанії Franchise Capital готові відповісти на всі запитання й дати професійні рекомендації.

Рекомендуємо: Каталог франшиз | Рейтинги франшиз | Кейси | Новини | Блог | Календар заходів

Ми цінуємо вашу конфіденційність

Наш сайт використовує файли cookie для покращення комунікації з відвідувачами. Продовжуючи перегляд сторінок сайту, ви погоджуєтеся з використанням файлів cookie та умовами використання даного сайту.