Завантаження...

Панель моніторингу соціальних мереж на службі у франчайзерів

Дивно, скільки організацій і підприємств до сих пір не використовують панель моніторингу соціальних мереж. Коли ми говоримо, що це приголомшливий інструмент, ми дійсно маємо це на увазі. Будь-франчайзер, який ще не розуміє, що соціальні мережі – це ключ до їх майбутнього успіху, по суті, вивісив знак «закрито для бізнесу» і чекає, коли конкуренти поставлять йому урок. Маючи величезну кількість франчайзингових точок, які необхідно контролювати, а іноді і адмініструвати, є тільки два життєздатних варіанти: найняти штат співробітників, які будуть займатися соціальними мережами, або отримати програмне забезпечення, яке подбає про відстеження сторінок кожного франчайзі в соцмережах.

Ось 10 способів заощадити час за допомогою спеціальної панелі управління соціальними мережами.

1. Моніторинг ваших прямих конкурентів

Вам потрібно знати не тільки, що відбувається з вашим власним бізнесом, вам потрібно знати конкурентне середовище і місце вашого бренду в ній. За допомогою правильного налаштування сервісу, ви можете так само легко відстежувати активності конкурентів, як і свою власну.

2. Управління часом

Це ключ. Продуктивність дуже важлива для ефективності, а наявність персоналу, який оперативно подбає про ваші соціальні мережі обійдеться занадто дорого.

3. Управління брендом

Використання панелі управління дозволяє вам налаштувати пошук за ключовими словами, який буде відслідковувати, що люди говорять про вас і ваш продукт або послугу, франшизу. Можливість швидко знайти і зацікавити коментаторів може запобігти небажаним “пожежам”.

4. Розклад і автовідповідач

Це теж управління часом. Якщо ви хочете публікувати пости кілька разів на день в різні мережі, їх потрібно правильно запланувати. Функція планувальника на панелі інструментів дозволяє вам раз на тиждень або на місяць налаштовувати те, що ви хочете опублікувати і коли ви це хочете. Вбудований автовідповідач також дозволяє вам оперативно і досить ефективно взаємодіяти зі своєю аудиторією. Налаштування простих повідомлень може гарантувати, що клієнти або потенційні франчайзі не відчуватимуть, що витрачають свій час даремно, намагаючись з вами взаємодіяти, пізніше ви зможете повернутися до діалогу, якщо це буде виправдано.

5. Пошук нових клієнтів та франчайзі

Якщо ви можете відстежувати, про що говорять люди, значить ви легко зможете звузити коло тих, хто зацікавлений у вашому продукті/послузі або франшизі, щоб привернути їхню увагу.

6. Подивіться, наскільки ефективне кожне ваше повідомлення

Кожен пост, повідомлення або коментар, які ви публікуєте, можна потім відстежувати. Це дозволяє дізнатися, що ефективно, а що ні.

7. Спільна робота франчайзингової мережі

Більшість інформаційних панелей надають вам можливості для спільної роботи з командою, так що колеги з офісу або франчайзі з різних країн світу можуть працювати разом над вашою кампанією в соціальних мережах, підвищуючи як продуктивність, так і ефективність.

8. Відстежуйте не тільки соціальні мережі франшизи

За допомогою гарної панелі інструментів в соціальних мережах ви також можете відстежувати, що про вас говорять в блогах і RSS-каналах, а також в інших різних джерелах. Це може дати вам ще більше інформації, оскільки, коли хтось намагається прокоментувати повідомлення в блозі, йому зазвичай є що сказати, а вам слід до цього прислухатися.

9. Дізнайтеся, чи виходить ваш трафік тільки з соціальних мереж франшизи

Відвідувачі вашого веб-сайту – звідки вони? Знаючи, чи прийшли вони з пошуку в Google або з соціальних мереж, ви дізнаєтеся, на що вам потрібно більше зосередити свої зусилля.

10. Вас будуть більше цінувати ваші франчайзі

Ваші франчайзі можуть сказати вам в обличчя, що ви крутий програміст і маркетолог, але потайки вони знають, що ви геній, тому що у вас є ділова кмітливість і повний контроль на 360 градусів.

 

Більше: Новини компанії  |  Календар заходів  |  Наш блог  |

Ми цінуємо вашу конфіденційність

Наш сайт використовує файли cookie для покращення комунікації з відвідувачами. Продовжуючи перегляд сторінок сайту, ви погоджуєтеся з використанням файлів cookie та умовами використання даного сайту.