Завантаження...

5 способів, як уберегти репутацію франшизи в інтернеті

Всі бренди переживають кризові часи. Франчайзингові не виняток. Але саме те як вони справляються з цими ситуаціями, визначає їх майбутню ефективність і взаємодію зі споживачами.

Для франшиз, які існують вже багато років, практично неможливо мати “портфоліо” відгуків та рекомендацій тільки позитивного характеру. Це проблема, з якою зустрічаються всі бренди – від внутрішніх помилок до поганого обслуговування клієнтів, існує нескінченний список речей, які можуть піти не так, щоб поставити франчайзингові бренди в скрутну ситуацію. Дотримуючись запропонованих п’яти кроків, франчайзери зможуть попередити негатив в інтернеті.

Не роздмухуйте полум’я

Для багатьох представників вітчизняних брендів природне бажання оперативно і гостро реагувати на кожне негативне висловлювання про них в інтернеті. Але іноді взаємодія з дуже великою кількістю людей, а особливо в інтернеті, може мати непередбачені наслідки. Найменше вам захочеться боротися в мережі, особливо в сьогоднішньому технологічному суспільстві. Перепалка з однією людиною або невеликою групою незадоволених споживачів тільки посилить полум’я і погіршать ваше становище. Адже в 90% на допомогу прийдуть люди нейтральні до бренду і почнуть підкидати дрова у вогонь, і як правило, більшість з них будуть займати іншу сторону.

Замість цього франчайзери можуть розробити цілу програму для мережі з роботи з інформацією негативного характеру, а на її основі і маркетингову кампанію.

Витративши час на розробку конкретної стратегії, учасники франчайзингової мережі отримують можливість переконатися, що вони діють правильно, коли справа стосується негативних відгуків. Така послідовність в кінцевому підсумку допомагає компаніям перестати виглядати в негативному світлі.

Признайте свої помилки

Для брендів також важливо визнати, що вони зробили помилку. Споживачі більш обізнані про продукти та бренди, з якими вони взаємодіють, ніж будь-коли раніше, і вони цінують довіру. Ось чому франчайзингові бренди повинні бути прозорими, пояснюючи, як вони опинилися в поганій ситуації, а також що вони збираються робити, щоб її виправити.

В умовах кризи одна з стратегій, яку часто використовують бренди це ігнорувати проблему і сподіватися, що з часом люди забудуть про неї. Вони дотримуються ідеї, що нескінченний цикл новин і інформаційного шуму приховає інформацію за чимось іншим. Але ця стратегія не працює. У свідомості споживачів залишилося відчуття, що існує проблема, яку необхідно вирішити. І поки бренд не докладе серйозних зусиль, щоб придумати рішення, проблема буде залишатися в центрі уваги.

Дотримуйтеся фактів

Хоча для франчайзингових брендів важливо бути чесними з споживачами щодо своїх помилок, щоб подолати негативну рекламу, також необхідно, щоб вони публікували тільки точну інформацію про процес вирішення проблеми. Бренди, які прикрашають свої плани щодо вирішення проблеми або просто недооцінюють свої помилки, в кінцевому підсумку стикаються з новим негативом, в кінцевому підсумку посилюючи пожежу.

Зрозуміти свою аудиторію

Щоб подолати негатив, брендам необхідно зрозуміти, які групи споживачів безпосередньо постраждали. Антиреклама брендів стала звичайним явищем в наші дні відкриті відгуки клієнтів або колишніх франчайзі, відгуки і повідомлення в соціальних мережах доступні всім. Але для того, щоб бренди точно реагували на подібну інформацію, вони повинні розуміти різницю між проблемами загальної картини і одним негативним досвідом. Ви повинні визначити дійсні, а не надумані проблеми, які заслуговують на вашу увагу, а не просто сліпо реагувати на кожен негативний коментар, кинутий в інтернет. Ось тут-то і приходить на допомогу робота з хорошою PR-фірмою вам потрібно знати, коли пора діяти, а коли краще розслабитися.

Це займе час

Всі бренди переживають періоди кризи і негативу в репутації. Але якщо вони вирішать проблему безпосередньо, відкриють лінії спілкування зі споживачами і залишаться чесними, бренди зможуть викрутитися навіть в найскладніших ситуаціях. І з часом ці помилки починають зникати. Хоча важливо боротися з будь-якою негативною рекламою, це правда, що час лікує всі рани. Якщо ви почнете робити правильні кроки на початку роботи з негативом, з часом люди почнуть менше пам’ятати про допущені помилки.

Franchise Capital – міжнародне консалтингове агентство з повним спектром послуг в сфері франчайзингу, яке пропонує рішення «під ключ» від створення, маркетингу, продажу франшизи до навчання, бухгалтерських послуг, експорту франшизи на зовнішні ринки і аутсорсингу відділу франчайзингу. Ми завжди готові прийти вам на допомогу!

👉Рекомендуємо: Каталог франшиз | Рейтинги франшиз | Кейси | Новини | Блог | Календар заходів

Ми цінуємо вашу конфіденційність

Наш сайт використовує файли cookie для покращення комунікації з відвідувачами. Продовжуючи перегляд сторінок сайту, ви погоджуєтеся з використанням файлів cookie та умовами використання даного сайту.