Завантаження...

Франшиза або власна справа – що краще вибрати?

Кожен підприємець, який вирішив відкрити власний бізнес, в першу чергу замислюється над тим, наскільки це реально, чи принесе бізнес бажаний прибуток в подальшому, які ризики пов’язані з відкриттям власної справи? Адже однієї ідеї недостатньо, потрібно чітко розуміти, який товар або послуга будуть цікаві потенційним споживачам. Потрібно знати, як донести до клієнта думку про те, що ваш продукт унікальний, показати в чому його користь.

Великі ідеї безжальні. © Анрі де Монтерлан

В умовах фінансової кризи все більше підприємців не наважуються ризикнути і почати власний бізнес.

Тенденція світової економіки слідуюча: з п’яти компаній, що відкрилися, в конкурентній боротьбі виживають тільки одна-дві, інші закриваються протягом одного-трьох років. Як же стати власником бізнесу з мінімальними ризиками і витратами? Відкрити бізнес з допомогою системи франчайзингу.

Згідно статистичних даних понад півтора мільйона підприємств в світі працює за системою франчайзингу. В Україні ця цифра становить 500 – 600 компаній. Високу популярність франчайзингова модель ведення бізнесу отримала за рахунок своєї стійкості. Незважаючи на кілька попередніх фінансових криз, саме франчайзинговий бізнес найлегше пережив цей період.

У чому ж привабливість даної моделі ведення бізнесу? В першу чергу, ставши власником франшизи, бізнесмен отримує успішний досвід материнської компанії (франчайзер) з розвитку бізнесу, часто відомий бренд з позитивною репутацією, а також всі напрацьовані технології, ноу-хау, IT-рішення, маркетингові інструменти та багато іншого. А ось, починаючи бізнес з нуля буде потрібно не один рік, щоб зробити бізнес впізнаваним.

Основна особливість ведення бізнесу за системою франчайзингу в тому, що покупець франшизи (франчайзі) повинен дотримуватися всіх вимог франчайзера. Тому варто задуматися чи готові ви чітко дотримуватися умов контракту? Адже це іноді тягне за собою обмеженість власних дій. Але в умовах жорсткої конкуренції все ж простіше слідувати перевіреним схемам ведення бізнесу, які дійсно працюють і приносять прибуток.
Ще однією незаперечною перевагою франшизи, є те, що франчайзі отримує всебічну підтримку з боку франчайзера протягом усього співробітництва. Тобто, купуючи франшизу, франчайзі отримує детальні інструкції щодо розвитку власної компанії. Якщо ж стартувати самотужки, то сподіватися можна тільки на власні сили.

Ставши власником франшизи, франчайзі вже на старті не потрібно замислюватися над різноманітними організаційними, юридичними чи маркетинговими питаннями. Не потрібно нести додаткові витрати на розробку бренду, фірмового стилю, рекламу, проведення маркетингових досліджень, ці питання вже успішно вирішені і впроваджені франчайзером. До того ж є унікальна можливість брати участь у великих маркетингових проектах, різних розробках по модернізації та поліпшенні якості торговельної марки.

Починаючи власний бізнес, нелегко знайти надійних постачальників, отримати вигідні ціни на поставку сировини чи матеріалів. Якщо ж вести бізнес за системою франчайзингу, то франчайзі часто отримує вигідні умови від постачальників, надійність, яких перевірена роками.

Франшиза дозволяє увійти в стабільний і прибутковий бізнес з мінімальними ризиками і матеріальними витратами. Купівля франшизи дає підприємцю всі шанси стати успішним бізнесменом. Тож вперед на безкоштовну консультацію до експертів Franchise Capital, після чого у вас буде час, для того щоб прийняти єдине вірне рішення –  що для вас буде кращим?

👉Рекомендуємо: Каталог франшиз | Рейтинги франшиз | Кейси | Новини | Блог | Календар заходів

Ми цінуємо вашу конфіденційність

Наш сайт використовує файли cookie для покращення комунікації з відвідувачами. Продовжуючи перегляд сторінок сайту, ви погоджуєтеся з використанням файлів cookie та умовами використання даного сайту.