Завантаження...

Інтерв’ю з Владиславом Вакуленко, франшиза VILLA terra

– Як можна охарактеризувати проект VILLA terra кількома реченнями?

VILLA terra – це сучасний, революційний формат комплектації будівельних об’єктів для котеджного малоповерхового будівництва. Це будівельна база, яка дозволяє замовнику в одному місці придбати будинок або по частинам, або цілком – готове рішення з проектом і чітким бюджетом!

– Як виник проект VILLA terra, чия це була ідея, як до цього прийшли?
Франшиза VILLA terra Вакуленко Владислав Франчайзинг Черкаси

Це моя ідея, я її більше десяти років «виношував». Для мене було важливо вивчити досвід європейських країн, оскільки, комплектація будівельних об’єктів – це досить специфічний процес, який в різних країнах відбувається по-різному. Найцікавішим для мене був польський досвід, оскільки їх «гуртовні» дуже якісно адаптовані до поставок на будь-які типи будівельних об’єктів.

– З якими складностями ви зіткнулися на етапі реалізації проекту і як ви їх вирішили?

Мій проект не ситуативний і не імпульсивний, довгий час він обмірковувався, тому значних труднощів ми не відчували. Підготовка та розробка була тривала – зайняла кілька років. Вирішувалися питання і з фінансуванням, з землею, з проектом. Перші роботи по реалізації ми почали у вересні 2016 року, а вже у травні 2017 роки ми «перерізали стрічку» – формат VILLA terra повністю функціонував і був відкритий для перших клієнтів. За великим рахунком, часу пішло трохи більше ніж півроку – це і будівництво, і запуск, і «обкатка» в тестовому режимі, набір і навчання персоналу, запуск облікової системи, маркетинг. Труднощі були, але це робочі моменти, я був готовий до них.

– Які основні особливості ведення бізнесу у вашому форматі, чим ви відрізняєтесь від інших?

франшиза VILLA terraVILLA terra відрізняється від інших тим, що ми можемо «упакувати» об’єкт повністю, на відміну від більшості наших конкурентів, в одних руках знаходиться весь ланцюжок комплектації. Починаючи від фундаменту – пісок, щебінь, відсів, бетонні блоки, товарний бетон, арматура і т.п.; гідроізоляція і утеплення фундаменту; несучі стіни, всі види каменю, цегли, будівельних блоків; перекриття, будівельна деревина, покрівельні матеріали, фасадні системи, вікна, двері, оздоблювальні матеріали; благоустрій, інженерні мережі. До цього формату ми додали максимально затребувані якісні сервіси:

  • термінова доставка
  • велика кількість складських запасів по всіх етапах будівництва, що дає можливість почати будувати з «сьогодні на сьогодні»
  • професійна консультація, підбір оптимальних рішень і систем, надійні підрядники, проектувальники, дизайнери!

Це все і є VILLA terra!

– Якими досягненнями у бізнесі ви пишаєтесь найбільше?

Пишаюся тим, що вдалося реалізувати проект дуже швидко. Ідея була реалізована з 95% -м влучанням. Також менше ніж за півтора року нам вдалося вдосконалити формат, щоб приступити до масштабування, до написання стандартів по франчайзингу. І за дев’ять місяців ми створили франшизу VILLA terra. Всього знадобилося близько двох років для створення готового продукту таким, як він є сьогодні.

– Чому вирішили масштабуватись по франчайзингу?

Є велика ідея, місія, яку я і моя команда для себе визначили – це сформувати культуру професійних будівельних баз в Україні, підвищити рівень клієнтоорієнтованості в будівельній сфері і зробити якісні матеріали доступним. Українці гідні якісного сервісу та високих стандартів обслуговування. На жаль, в сфері поставок будівельних матеріалів це зустрічається вкрай рідко. Франшиза – це найпростіший шлях для швидкого масштабування, складно тільки її створити)). Таку культуру ринку, яку ми несемо через VILLA terra – гідна присутності в кожному місті, а не тільки в моїх рідних Черкасах.

– Що ви передаєте своєму партнеру за умовами франшизи, в чому проявлятиметься ваша допомога до і після відкриття локації?франчайзинг VILLA terra

Зараз ведуться переговори про перший франчайзинговий об’єкт, йому буде приділено максимум уваги. Я буду особисто контролювати всі етапи, в тому числі навчання персоналу. Ми передаємо нашому партнеру бізнес-бук – документ, який повністю описує бізнес-процеси і етапи, які присутні в бізнесі, починаючи від закупівлі канцтоварів і закінчуючи CRM системою, обліковою програмою, побудовою звітності. Також ми розробляємо маркетингову стратегію на три роки, маркетинговий план, передаємо «топові» контракти з постачальниками, збалансовану асортиментну матрицю. Всі франчайзі будуть використовувати корпоративний сайт. У франчайзі не буде необхідності створювати свій контент, промо ролики, рекламну продукцію. Розроблено і буде переданий бренд-бук компанії. В цьому році почався масштабний маркетинговий проект по роботі з брендом, під яким будуть працювати наші партнери. Крім того, ми надаємо бухгалтерську, юридичну та IT підтримку у вигляді спеціально налаштованих програм і консультацій фахівців.

– Ваші очікування від проекту на найближчі роки?

В першу чергу ми очікуємо зростання продажів, за перший квартал цей показник навіть вище, так як у нас вже сформувався асортимент, розроблені технології продажів і наповнилася база клієнтів. Також, ми запланували продаж франшизи: на 2020 рік – це один франчайзинговий об’єкт, ще два об’єкти на 2021 рік і ще два об’єкти на 2022 рік. Я думаю, що за п’ять років мережа будівельних баз VILLA terra може налічувати до п’ятнадцяти об’єктів по всій Україні.

– Чи є плани пов’язані з виходом франшизи VILLA terra на зовнішні ринки?

Плани є, не скажу, що першочергові або пріоритетні. Немає перешкод, щоб не піти освоювати нові ринки. Наприклад, якщо виникне зацікавленість у інвесторів з Білорусі, Азербайджану, Казахстану, Киргизстану, Узбекистану або з іншої якоїсь країни, то я із задоволенням розпочну переговори з потенційним партнером. Той же ринок Азії мені цікавий однозначно. Тому, ми дивимося в цьому напрямку відповідно рано чи пізно будуть результати.

– Хто ваш потенційний франчайзі, партнер?

Франшиза VILLA terra франчайзингДосить складне питання. В першу чергу, це компанії з ринку, які вже займаються комплектацією будівельних об’єктів, наприклад, тільки покрівельними або тільки фасадними матеріалами. У них більш вузький асортимент, вони не мають серйозного досвіду в маркетингу, в фінансах і хочуть «прокачати» свій бізнес з точки зору асортименту, технологій продажів, сервісу, автоматизації процесів. Це дозволить бізнесу «злетіти» і незабаром дозволить власникам вийти з «операційки». Всього цього можна досягти через купівлю франшизи VILLA terra. У нашому форматі прописані стандарти, чіткі правила роботи, якісна управлінська облікова система, звітність, стандарти бюджетування.

Нашими франчайзі можуть бути топ-менеджери великих будівельних або виробничих компаній з ринку. У них є свій напрацьований досвід, своя база клієнтів, якісь фінансові ресурси, вони вірять в франчайзинг в цілому, а також прекрасно розуміють, що це найшвидший спосіб «стартонути», відповідно швидко отримувати прибуток!

Також потенційним партнером може бути класичний інвестор, наприклад, компанії, які будують котеджні селища, нові мікрорайони – в цьому випадки компанії зможуть максимально вигідно і якісно комплектувати і власні об’єкти.

Я відкритий до діалогу з усіма потенційними партнерами!

👉Рекомендуємо: Каталог франшиз | Рейтинги франшиз | Кейси | Новини | Блог | Календар заходів

Ми цінуємо вашу конфіденційність

Наш сайт використовує файли cookie для покращення комунікації з відвідувачами. Продовжуючи перегляд сторінок сайту, ви погоджуєтеся з використанням файлів cookie та умовами використання даного сайту.