Завантаження...

Інтерв’ю з франчайзі “DREAM HOSTEL” з Харкова

Друзі, привіт! Давайте з вами познайомимося. Розкажіть коротко про себе, ви займалися раніше бізнесом до відкриття хостелу?

Вітаю! Мене звуть Денис, своїм рідним домом вважаю Харків, хоча довелося жити і працювати в різних місцях, бізнесом “на землі” раніше не займався, але в інтернеті вів кілька проектів пов’язаних з інвестиціями. Зараз моя мета зробити свій реальний бізнес стабільним і прибутковим, а улюблене місто Харків затишнішим і привабливішим.

Я – Оля, в цьому році стала фахівцем менеджменту міжнародного туризму. З Денисом познайомилися 3 роки тому, вже майже рік ми одружені. Мені дуже подобається екскурсознавство і рідне місто Харків.

Бізнесом ще не займалася, але вже встигла змінити 4 місця роботи в різних областях, і зрозуміти, що працюючи на когось дуже складно досягти бажаного результату в плані фінансів і самореалізації. Тому рішення Дениса створити сімейний бізнес я охоче підтримала.

Денисе, скажи, будь ласка, як ви дізналися про франшизу DREAM Hostel?

Коли ми з Олею вирішили зайнятися власною справою, я почав шукати ідеї в інтернеті, переглядав сайти-каталоги франшиз і там натрапив на DREAM FAMILY.

Оля, чому ви вирішили відкрити бізнес за франшизою? Який фактор для вас став вирішальним?

Для мене було дуже важливо, щоб наш бізнес був в сфері послуг. Можна було ризикнути самим все зробити, але ні в мене, ні у Дениса не було необхідних знань і навичок для цього. Компанія DREAM Hostel привернула увагу високим рівнем і якістю послуг. В цьому питанні я дуже вимоглива, і просто не змогла б пропонувати гостям неякісний продукт.

Друзі, купуючи франшизу, чи мали ви уявлення про хостели? Може доводилося жити в подібних місцях?

Оля: Кілька років тому я поїхала в тур по Україні від академії в якій навчалася. Тур був бюджетним (за 11 днів автобусної екскурсії я заплатила 1 100 грн., куди входив проїзд, проживання, страховка, екскурсійне обслуговування на маршруті і вхідні квитки), жили ми в студентських гуртожитках, які влітку були порожні, і на турбазах. Принцип той-же: загальні багатомісні кімнати (до 15 осіб), санвузол і кухня на всіх. Але умови залишали бажати кращого (наприклад, в Кам’янці-Подільському з нами в кімнаті жила мишка, яку ми підгодовували 🙂 і ні про яку атмосферу не було й мови!

Денисе, скажи, ви вже визначилися, хто за який функціонал відповідає?

Так, у Олі більше виходить працювати з людьми, а у мене з технікою, так що вона взаємодіє з гостями і персоналом, а я контролюю всі технічні моменти плюс рекламу.

Оля, що для вас було найскладніше при відкритті хостелу?

Складно було знайти відповідне приміщення. У Харкові, як виявилося, з цим складності! Або ідеальні умови і космічна ціна, або голі стіни і цементна підлога. Багато пропозицій цокольних приміщень, які ми навіть не розглядали. Адже наша мета – створити кращий хостел в Харкові, а не нічліжку!

Бойовий настрій вщух ще й після того, як угода, яку ми готували й обговорювали місяці півтора, зірвалася в останній момент. Довелося екстрено шукати нові варіанти. Адже терміни у нас були чітко обмежені.

Друзі, як ви вважаєте, чи допоміг вам франчайзинговий пакет на всіх етапах відкриття вашого хостелу?

Так, і дуже сильно! Якщо виникали питання або щось здавалося незрозумілим, в першу чергу намагалися знайти відповідь у франч-пакеті. І тільки потім: “Алло, Максим?”

Денисе, у франчайзинговому пакеті стояла умова покупки розроблених нами ліжок DREAM Bed. Що ти можеш сказати про цю ідею?

Ця умова настільки обов’язкова, наскільки і необхідна, ліжка задовольняють всі потреби наших відвідувачів, а нам дарують їх хороші відгуки.

Оля, наскільки я знаю, ти разом з адміністратором, брала участь при заселенні вашого першого Гостя. Поділися, будь ласка, які ти пережила емоції, коли заселила першого Гостя? І хто ж був ваш першим Гостем?

Та не тільки першого, а першого десятка (сміється)! Я в хостелі буваю частіше, ніж удома. Денис іноді навіть сердиться! Першим нашим гостем був Сергій, абітурієнт з Луганська. І я, і Ксенія (адміністратор) хвилювалися, звичайно. Боялися зробити щось не так. Але все пройшло більш ніж добре, і ми вже втрьох з Сергієм до 2 години ночі спілкувалися.

А ще в перший же день до нас прийшов гість з Токіо. Йому у нас дуже сподобалося, і він залишився на 2 тижні. Але технічно першу бронь ми отримали все-таки від Сергія.

Друзі, що ви можете побажати тим, хто зараз приймає рішення стати франчайзі DREAM Hostel?

Денис: Відкиньте сумніви і в бій, тільки наберіться терпіння.

Оля: а я хочу побажати терпіння і наполегливості. Знайте: навіть, коли здається, що все йде шкереберть, плани руйнуються, а постачальники не вкладаються в термін все пройде, все вийде, а подяка гостей безцінна!

Друзі, дякую, за таке цікаве інтерв’ю. Зі свого боку, хочемо побажати вам успіхів у бізнесі та досягнення поставлених цілей, благополуччя і процвітання, як можна більше приводів для радості і веселощів.

Інформація надана франчайзером

 

Franchise Capital – міжнародне консалтингове агентство з повним спектром послуг в сфері франчайзингу, яке пропонує рішення «під ключ» від створення, маркетингу, продажу франшизи до навчання, бухгалтерських послуг, експорту франшизи на зовнішні ринки і аутсорсингу відділу франчайзингу. Ми завжди готові прийти вам на допомогу!

Ми цінуємо вашу конфіденційність

Наш сайт використовує файли cookie для покращення комунікації з відвідувачами. Продовжуючи перегляд сторінок сайту, ви погоджуєтеся з використанням файлів cookie та умовами використання даного сайту.